Pokaljakten 1 2013

Pokaljakten 1 avgjordes lördagen den 16 februari i Norrköping. IF Dojo Norrköping hade 8 st deltagare som tävlade i de olika klasserna. Flera av deltagarna tävlade för första gången i en tävling med motståndare från Östergötland o Södermanland.

Motståndet var förhållandevis tufft och det var en nyttig erfarenhet för flera av våra deltagare, trots att det inte blev så många segrar. Alma Sirola erövrade sin 300-poängspokal efter att ha vunnit samtliga sina matcher. Linus Mobäck/Wikström och Melvin Eriksson kämpade också till sig var sin 100-poängspokal. Det bjöds på mycket bra och rolig judo och det bådar gott inför framtiden.

Pokaljakten är en tävling som avgörs i stafettform där man samlar poäng i varje deltävling, för att sedan vinna pokaler i olika storlekar, beroende på hur många poäng man samlat ihop från att man började tävla.

Poängen beräknas på följande sätt:
Då man har vägt in erhålles 30 poäng.
Erhållna matchpoäng (3-10) antecknas sedan för varje deltagare. När man sedan har
uppnått en poängsumma på 100p erhålles den första pokalen som man får vid nästa
deltävling (efter anmälan till arrangör). Därefter fortsätter man att räkna poäng och får
en ny pokal vid 300, 500, 750 och 1000 poäng osv

Linus, Alma o Melvin Alma